cognoscoCOGNOSCO

Vanaf september start ook Campus Het Spoor met het succesvolle Cognosco-methodeonderwijs. Naast het huidige traditionele aanbod kunnen leerlingen kiezen voor een specifieke leeromgeving die de lat erg hoog legt. Leerlingen die erg zelfstandig kunnen werken en van een uitdaging houden, kunnen zelf hun leerprocessen in de hand nemen. Ze worden bijgestaan door drie leercoaches.
Cognosco betekent 'ik lees, ik (h)erken, ik onderzoek, ik leer kennen'. Cognosco start bij de leefwereld en interesses van het kind. De leerlingen kiezen hun eigen projecten, wat de betrokkenheid ten goede komt en een maximale leerwinst oplevert. Wat je zelf ontdekt, onthoud je beter, wordt er wel eens gezegd. Dit is Cognosco ten voeten uit.

cognosco_wolk cognosco_wolk2Zit je in het 6de leerjaar en herken je je in het geschetste profiel? Kom dan zeker eens informeren op Campus Het Spoor. Let wel op: er zijn maximaal 20 plaatsen in de Cognoscoklas!

STEVIGE BASIS, MAAR EXTRA KEUZE VOOR LATIJN OF TALENTMODULES

In onze unieke werkomgeving volgen de leerlingen een basispakket van 29 lesuren aangevuld met Latijn of talentmodules. Zo leggen we de nadruk om een brede basisvorming met het oog op verdere studiemogelijkheden volgens ieders talent.
Alle vakken zijn gegroepeerd in drie bundels: project talen, project wetenschappen-wiskunde en een algemeen project. Zo creëren we tijdswinst om zelfontdekkend alle eindtermen te behalen en de overstap tussen de basisschool en het secundair te vergemakkelijken. Alle lessen worden gegeven in de vorm van begeleid, zelfsturend leren. De leerkracht wordt zo de persoonlijke coach van elke leerling.

LESSENTABEL

Klik HIER voor de lessentabel van het eerste jaar.

Klik HIER voor de lessentabel van het tweede jaar.

Keuzemogelijkheden 4 uur
  Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
4 uur in de week Latijn Latijn Latijn Latijn
Talentmodules 4 uur
  Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
module 1 (2 uur in de week) Wetenschappen CUL Frans Wetenschappen CUL Engels
module 2 (2 uur in de week)

CUL Engels
Sociaal
Sport

Wetenschappen
Creatief
Mechanica
CUL Frans
Creatief
Logistiek
Wetenschappen
Sport
Elektriciteit