Campus Het Spoor

Begonialaan 34 - 2400 Mol

3de graad

Wetenschappen-Wiskunde

De studierichting Wetenschappen-Wiskunde is een studierichting in de doorstroomfinaliteit, gericht op een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar exacte wetenschappen en/of wiskunde centraal staan.

Leerlingen leren daarom theoretische en abstracte leerinhouden verwerken. Zij maken een diepgaandere studie over o.a. differentiaal- en integraalrekening, algebraïsche structuren en ruimtemeetkunde. Daarnaast wordt een hoog niveau abstraheer- en redeneervermogen verwacht, dat met de taal van de logica, eigen aan de wiskunde, kan geformuleerd worden. De exacte wetenschappen benaderen zowel de levende als niet-levende materie en energie op een brede en verdiepende manier. Leerlingen kijken met een wiskundige, wetenschappelijke en onderzoekende houding naar de maatschappij en hun omgeving.

Maxim Valgaeren (6WEWI)

Maxim Valgaeren (6WEWI)

Hoe cliché het ook klinkt, bij Campus Het Spoor ben je geen nummer. De band tussen leerlingen en personeel is uitstekend. Iedereen is zeer vriendelijk tegen elkaar. Het campusgevoel is duidelijk aanwezig.

“Ik raad alle jongeren die geboeid zijn door wetenschappen om deze richting te doen. Het vergt wat doorzettingsvermogen maar je wordt goed begeleid door de vakleerkrachten, die zich allen dagelijks inzetten voor ons.
Als je het gevoel hebt sterk te zijn in wiskunde, raad ik aan om 7 uur wiskunde te volgen. Het gaat soms wat snel maar je zal er veel voordelen uithalen voor je studie in het hoger onderwijs.”

Webdesign – ICT DIENST REGIO OOST | Privacy Beleid – cookiebeleid

Uw inschrijving voor de 2de/3de graad is geslaagd!

Hier nog tekst toevoegen naar keuze met onderaan eventueel een knop om het document af te drukken.