Campus Het Spoor

Begonialaan 34 - 2400 Mol

3de graad

Datacommunicatie- en netwerkinstallaties

In deze studierichting worden de competenties van de beroepskwalificatie datacommunicatie- en netwerktechnieker gerealiseerd. 

De datacommunicatie- en netwerktechnieker staat in voor het installeren en herstellen van data- en communicatienetwerken en randapparatuur om een performant netwerk voor de gebruikers te verzekeren.

Hij voert elektrische aansluitingen uit en connecteert (rand)apparatuur (printers, tablets, smartphones, …) met de router, zowel vast als draadloos. Hij vervangt, herstelt en (de)monteert (onderdelen van) systemen en de daaraan verbonden applicaties. Hij test de installatie voor oplevering en informeert de klant over het gebruik van het netwerk. Hij werkt bij een installatiebedrijf of ICT-bedrijf/dienst, mogelijks in shiften en met weekendwerk of wachtdienst.

Hij voert weerkerende handelingen uit maar lost ook problemen op, steeds volgens de gegeven werkopdracht, voorschriften en eigen planning. Hij volgt de ontwikkelingen binnen de sector op en wisselt op constructieve en gebruiksvriendelijke wijze info uit met collega’s, klanten en leidinggevenden en gaat aandachtig om met gevaarlijke situaties, veiligheids-, privacy- en milieuvoorschriften. 

Senne Janssen

Senne Janssen

Nadenken over hoe je iets maakt. Altijd vooruitdenken.

Webdesign – ICT DIENST REGIO OOST | Privacy Beleid – cookiebeleid

Uw inschrijving voor de 2de/3de graad is geslaagd!

Hier nog tekst toevoegen naar keuze met onderaan eventueel een knop om het document af te drukken.