Campus Het Spoor

Begonialaan 34 - 2400 Mol

3de graad

Moderne talen-Wetenschappen

De studierichting Moderne talen-Wetenschappen is een studierichting in de doorstroomfinaliteit, gericht op een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar moderne talen en/of exacte wetenschappen centraal staan.

Leerlingen leren daarom theoretische en abstracte leerinhouden verwerken.

  • Voor moderne talen gaat het om inhouden uit de taalwetenschap, waaronder taalsystematiek, sociolinguïstiek, taalverwerving en -ontwikkeling, pragmatiek, mediation1 en literatuur. Concreet betekent dit dat leerlingen o.m. kennismaken met de talige diversiteit in de samenleving, dat ze talen vergelijken, aan zinsanalyse doen en zich verdiepen in literatuur en literaire stromingen. Daarnaast worden hun communicatieve vaardigheden voor Duits, Engels, Frans en Nederlands aangescherpt. Voor Duits staat ook Landeskunde op het programma.

De exacte wetenschappen benaderen zowel de levende als niet-levende materie en energie op een brede en verdiepende manier. Leerlingen kijken met een wiskundige, wetenschappelijke en onderzoekende houding naar de maatschappij en hun omgeving.

Author picture

Hoe cliché het ook klinkt, bij Campus Het Spoor ben je geen nummer. De band tussen leerlingen en personeel is uitstekend. Iedereen is zeer vriendelijk tegen elkaar. Het campusgevoel is duidelijk aanwezig.

“Ik raad alle jongeren die geboeid zijn door wetenschappen om deze richting te doen. Het vergt wat doorzettingsvermogen maar je wordt goed begeleid door de vakleerkrachten, die zich allen dagelijks inzetten voor ons.
Als je het gevoel hebt sterk te zijn in wiskunde, raad ik aan om 7 uur wiskunde te volgen. Het gaat soms wat snel maar je zal er veel voordelen uithalen voor je studie in het hoger onderwijs.”

Webdesign – ICT DIENST REGIO OOST | Privacy Beleid – cookiebeleid

Uw inschrijving voor de 2de/3de graad is geslaagd!

Hier nog tekst toevoegen naar keuze met onderaan eventueel een knop om het document af te drukken.